Exterieur

Laat uw auto met zorg reinigen door professionals

Ingebrande vogelpoep of boomhars op autolak? Vervelende kras of krassen op de auto? Of heeft u auto krassen opgelopen? Laat uw kras of krassen verwijderen bij SPIQ. Kleine krassen kunnen namelijk d.m.v. polijsten verwijderd worden. Krasverwijdering of lak herstel uit autolak is specialistisch werk.

In de loop der jaren kunnen autolakken dof worden of verkleuren.
Zonlicht, het weer, de wasstraat (wasstraat krassen), maar ook teer, hars, uitwerpselen van vogels en andere invloeden van buitenaf laten hun sporen achter. Een deskundige lak behandeling kan er echter voor zorgen dat de oorspronkelijke kleur terugkeert en de lak weer glanzend wordt. Auto poetsen is altijd de moeite waard.

Neem contact met ons op

Polijsten brengt de lakkleur weer terug op hoog niveau

Deze dagbehandeling voor uw auto zal de lak verfrissen en de glans weer terugbrengen op hoog niveau. Lichte (draai) waskrasjes, ook wel swirls genoemd, worden aanzienlijk minder. Na deze zorgvuldige behandeling wordt uw auto voorzien van een hoogwaardige wax.

U zult verbaasd zijn van de verandering die uw auto heeft ondergaan vanwege de nauwkeurige aandacht die er wordt gegeven aan uw kostbare bezit.

Bekijk behandelplan
 • Voor-reinigen van de auto in meervoudige stappen
 • Handwassen met pH-neutrale shampoo
 • Deursponningen reinigen
 • Velgen en wielkasten reinigen met veilige velgenborstels en reinigers
 • Remklauwen schoonmaken
 • Drogen met ultiem zachte droogdoeken
 • Drogen met lucht
 • Reinigen met klei
 • Polijstbehandeling
 • Eventuele chromen lijsten en delen schoonmaken en polijsten
 • Eventueel kunststof reinigen en beschermen
 • Aanbrengen van een hoogwaardige wax of sealant
 • Ramen schoonmaken aan binnen en buitenzijde
 • Ramen voorzien van een waterafstotende coating
 • Banden voorzien van satijn zwarte dressing

Uitdeuken zonder spuiten

Onderzoek toont aan dat bijna de helft van de Nederlanders wel eens een schade heeft gehad door een paaltje. Waarschijnlijk heeft bijna iedereen weleens een deuk in een auto gekregen. Men neemt vaak aan dat de kosten van het uitdeuken van de auto hoog zijn en blijven onnodig met blikschade rijden.

Met uitdeuken en spuiten kunt u uw auto laten uitdeuken tegen lage kosten.

Voordelen van uitdeuken zonder spuiten

E

Geen plamuur- en spuitwerk

E

Gemiddeld 50 tot 75% goedkoper dan spuiten en plamuren

E

Snel proces, zodat u uw auto niet lang kwijt bent

De kosten van het uitdeuken zonder spuiten zijn uiteraard afhankelijk van het aantal deukjes en de schade die de auto heeft opgelopen. Wij kunnen u alles vertellen over de prijzen en kosten voor het uitdeuken zonder lakschade.

Met uitdeuken en spuiten kunt u uw auto laten uitdeuken tegen lage kosten.

Wielnaven en remklauwen spuiten

Wielnaven spuiten? Verroeste of niet nette wielnaven meer? Een zeer onderschatte upgrade aan uw auto (wielkasten). Net verzorgde wielnaven laten uw auto nieuwe lijken en maken de velgen beter zichtbaar.

Voor de meest sublieme afwerking laat je de remklauwen van je auto lakken. De remklauwen lakken we met speciale kwasten terwijl de remklauwen nog op de auto gemonteerd zitten. 

Wielnaven spuiten

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit sed do eiusmod tempor incididunt.

Remklauwen spuiten

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit sed do eiusmod tempor incididunt.

Koplampen polijsten

Doffe koplampen zijn veel mensen een doorn in het oog. Bij Spiq Carcleaning begrijpen we dat als geen ander: ze benemen niet alleen het zicht op de weg, maar kunnen er zelfs de oorzaak van zijn dat uw auto wordt afgekeurd. Het is daarom belangrijk om doffe koplampen te laten afstellen of om uw koplampen te laten polijsten. Spiq Carcleaning polijst en stelt uw autolampen af op een vertrouwde en vakkundige manier.

Waarom is het belangrijk om ze te polijsten?

Koplampen zijn een onmisbaar onderdeel van uw auto. Dat klinkt als een cliché, maar we hebben pas door hoe belangrijk koplampen zijn als ze het niet meer doen. Gelukkig kunnen veel problemen snel worden verholpen.

Meer informatie over polijsten

Bij veel auto’s wordt de uv-coating aangetast door het weer, door pekel en door de borstels in de wasstraat. Daardoor ontstaan er krasjes in de kunststof en oxideert de binnenkant van de lampen. We spreken dan over ‘doffe koplampen’.
Doffe koplampen hebben verschillende gevolgen:

 • U hebt minder zicht op de weg voor u
 • Gemiddeld 50 tot 75% goedkoper dan spuiten en plamuren
 • Snel proces, zodat u uw auto niet lang kwijt bent

Het is daarom belangrijk dat u problemen snel laat verhelpen. Door deze te laten polijsten, verbetert u de veiligheid op de weg en voorkomt u hoge kosten.

Problemen met doffe koplampen herkennen

Het is snel genoeg duidelijk wanneer het tijd is om uw koplampen te laten polijsten: ze zijn dan dof en zitten soms vol kleine krasjes of zijn zelfs helemaal vergeeld. Doffe koplampen herkent u aan een soort aanslag aan de binnenkant of aan krasjes aan de buitenkant die u op geen enkele manier meer kunt verwijderen. Merkt u dat de uitstraling van uw auto wordt aangetast of dat u minder zicht hebt op de weg? Dan is het tijd om uw koplampen te polijsten.

Spotrepair

Heeft u weleens een kleine schade aan uw auto gehad tijdens het te nauw nemen van een bocht, door takken die krassen of wellicht een andere oorzaak? Met spotrepair wordt slechts een klein deel van de auto gespoten. Dit scheelt tijd en kosten!

Stel u heeft een beschadiging op de hoek van een bumper of plaatdeel. In zulke gevallen is het vaak mogelijk om alleen dat hoekje opnieuw te spuiten in plaats van het hele onderdeel. Spotrepair is dus de benaming voor het plaatselijke bijspuiten van kleine lakschades. Spotrepair maakt het in veel gevallen mogelijk schade aan bumpers, schermen en portieren te herstellen buiten de dure spuitcabine. Dat scheelt veel geld op de reparatie en de auto is altijd dezelfde dag klaar.

Meer informatie over spotrepair

Spotrepair is een alternatief voor traditioneel schadeherstel

‘Rijdbare’ schade, veelal passend binnen de kaders van een A4 kunnen door spotrepair worden hersteld. Bij traditioneel herstel is het gebruikelijk dat de hele bumper of het gehele portier wordt gespoten. Om een mooie overgang te krijgen wordt veelal ook het naast liggend deel mee gespoten. Bij een professioneel uitgevoerde spotrepair houden wij zoveel als mogelijk de originele lak in takt. Alle handelingen worden beperkt tot, op de deel waar de schade zich bevindt. Met een minimale aantasting van de originele fabriekslak.

De beschadiging wordt gerepareerd, geschuurd, gespoten en nagepoetst tot de beschadiging onzichtbaar geworden is en het herstelde onderdeel er weer als nieuw uitziet. Maak een afspraak of vraag een offerte aan en laat uw schade herstellen door middel van spotrepair. Wij repareren uw auto vertrouwd, vakkundig en snel!

Spotrepair kosten en prijzen

Wat zijn de kosten van spotrepair? Prijzen voor spotrepair zijn afhankelijk van het formaat van de schade.